Istoric

ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 82 – numele vine direct de la minister

Funcționează din anul 1968 și este una dintre cele mai bune școli din sectorul 3.

În școală învață 730 de elevi și predau 45 de cadre didactice, toate calificate şi peste 90 % titulare.

Școala are o revistă a elevilor intitulată GÂND BUN, cu peste 15 ani vechime, dar care suferă în ultimul timp, odată cu generația gadgeturilor. Probabil ar trebui transformată într-o revistă digitală, cine știe?

Școala a fost cunoscută în sector ca printre puținele școli cu performanțe sportive deosebite la badminton, elevi campioni naționali, balcanici și europeni precum şi la baschet iar recent la limba engleză.

La Școala Gimnazială nr. 82 au învățat: ALINA ROTARU, reprezentanta României la Campionatele Mondiale și Olimpice la atletism – săritura în lungime; MITU ANDREEA – tenismena română nominalizată printre cele mai populare sportive ale României în 2015; VICTOR SLAV –  manechin, și vedetă de televiziune din România, cunoscut după ce a fost amfitrion al emisiunii Frumusețe pe muchie de cuțit, difuzată pe ProTV, DRAGOŞ GĂRDESCU alias PUYA – cunoscut cântăreț român de rap.

 

Școala Gimnazială nr. 82 desfășoară numeroase activități sportive și culturale în cele trei săli de sport (una mare și două mici) pentru elevii săi și nu numai: baschet, badminton, karate, dansuri, atelier de pictură, atelier de canto, atelier de teatru, club de șah.

 

Elevii care doresc să se înscrie în Școala Gimnazială nr. 82 sunt bine primiți, mai ales dacă iubesc sectorul 3 și caută standarde educationale la cel mai înalt nivel, oferind în schimb zâmbete, bună dispoziție și ceva rezultate la învățătură.