Dotari

Şcoala Gimnazială nr. 82 are o sală mare de sport care în prezent este reabilitată, precum şi două săli de sport mai mici deasemenea reabilitate. Există mijloace fixe şi obiecte de inventar în baza materială a sălii de sport, care au fost achiziţionate prin Programul ISMB de dotare a sălilor de sport, a laboratoarelor şi a cabinetelor de consiliere şcolară.

Şcoala dispune, deasemenea de trei terenuri exterioare: unul sintetic pentru fotbal, unul de baschet şi unul de handbal.

Şcoala Gimnazială Nr. 82 dispune de 33 săli de clasă, 5 laboratoare, 6 cabinete şi o bibliotecă modernă.

 • Laborator Informatică;
 • Laborator Fizică;
 • Laborator Chimie;
 • Laborator Geografie;
 • Laborator Biologie
 • Cabinet Istorie;
 • Cabinet Religie;
 • Cabinet Matematică;
 • Cabinet Muzică;
 • Cabinet Psihopedagogic;
 • Cabinet Învăţământ Primar;

 

 

În anul şcolar 2014 – 2015 şcoala noastră a intrat într-un program de reabilitare generală dezvoltat de Primăria Sectorului 3, în urma căruia toate corpurile de clădire au fost reabilitate, iar fiecare clasă a fost dotată cu aparatură modernă de lucru la catedră (laptop, video-proiector, ecran de proiecţie, boxe). Prin iniţiativa Primăriei Sectorului 3 şcoala a fost dotată cu reţea wi-fi cu acces liber pentru profesori şi elevi.

 

Şcoala Gimnazială nr. 82 a implementat începând cu anul şcolar 2015-2016 e-catalogul, varianta electronică de catalog prin care s-a intensificat relaţia de colaborare între factorii implicaţi în procesul educaţional: elevi, părinţi, profesori.

SISTEMUL DE CAMERE VIDEO CU CIRCUIT INCHIS

Unitatea noastra scolara este dotata cu sistem de camere video cu circuit inchis folosindu-se echipamente de ultima generatie de la Navaio si Hikvision.

             Cu o monitorizare permanenta, 24 din 24 de ore, putem urmari toate activitatile copiilor dumneavoastra atat pe holuri cat si in curtea institutiei. Pe holuri s-au folosit camere analogice de inalta rezolutie  iar pe exteriorul cladirii s-au montat camere IP de 3MP cu IR( pentru noapte). Atat imaginile camerelor analogice  cat si camerele IP pot fi vizionate din exteriorul scolii prin intermediul internetului. Capacitatea de stocare a datelor este de cel putin 21 de zile, exact cat impune legea.

            Institutia este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal( ANSPDCP) privind inregistrarea si stocarea imaginilor video.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE EFRACTIE

 

             Extinderea sistemului de alarmare in caz de efractie a fost executat pentru  acoperirea tuturor zonelor vulnerabile in caz de efractie.

             Sistemul este prevazut cu buton de panica si este conectat atat la dispeceratul de interventii cat si la personalul de conducere al institutiei noastre. Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7 minute de la avertizare.

              Toate aceste extinderi au fost executate conform evaluarii de risc la securitatea fizica, pe care institutia noastra a facut-o anul trecut.

              Echipamentele instalate, centrala de alarmare in caz de efractie si detectorii, sunt de la Paradox- Canada.

 

 

SISTEMUL DE ALARMARE IN CAZ DE INCENDIU

               Extinderea sistemului de alarmare in caz de incendiu s-a facut in baza noului „Normativ privind securitatea la incendiu a construcțiilor, Partea a III-a — Instalații de detectare, semnalizare și avertizare”, indicativ P118/3-2015: distanta maxima de parcurs din orice punct al cladirii pana la orice buton- declansator sa nu depaseasca 15 m, cablu de incendiu rezistent la foc timp de 90 de minute.

               Din punct de vedere tehnic sistemul este unul mixt, executat atat pe fir cat si wireless, si este conectat la dispeceratul de intervenitii dar si la personalul de conducere al institutiei noastre.

               Echipele de interventii pot ajunge in cel mult 7  minute de la avertizare.

               Echipamentele folosite sunt de la Schrack si Siemens.

Toate aceste dotari ale institutiei noastre au fost efectuate pentru siguranta si protectia copiiilor dumneavoastra